Mediebureau rykker ind i ombygget glødelampefabrik

 

GroupM med 450 ansatte flytter ind i flerbrugerkontorhuset EDISON på Amager. Det er en af de største udlejninger i 2018, siger Jesper Norgart fra Lintrup & Norgart A/S, som på få måneder har udlejet 85 procent af den 19.000 kvadratmeter store bygning, som ejes af Topdanmark Ejendom.

 

Fra venstre partner Jesper Norgart fra Lintrup & Norgart, Jonas Hemmingsen, administrerende direktør for GroupM og Flemming Engelhardt, administrerende direktør for Topdanmark Ejendom.

 

Kort før nytår skrev mediebureauet GroupM med omkring 450 ansatte i Danmark under på at overtage næsten 7.000 kvadratmeter i flerbrugerkontorhuset EDISON, en totalrenoveret tidligere Philips-glødelampefabrik på Holmbladsgade på Amager. GroupM flytter senere på året fra sine nuværende lokaler på Kristen Bernikows Gade i København K.

 

”Her har vi boet i omkring 20 år og er gået fra 40 mand til mere end det tidobbelte. Lokalerne er fra 1700-tallet, og en tilfredsstillende ombygning ville vare to år. Derfor har vi været på jagt efter nye lokaler i centrum.  Vi har set på meget, og EDISON er en flot bygning med god beliggenhed. De rå lokaler med industrilook passer godt til vores kreative og innovative miljø, og så har vi mulighed for at sætte præg på indretningen, fordi bygningen er ved at blive renoveret,” fortæller adm. direktør Jonas Hemmingsen.

Han tilføjer, at indretningen af EDISON – opkaldt efter glødelampens opfinder – opfylder mange af GroupM’s særlige behov.

 

”Vi inviterer ofte kunder og samarbejdspartnere ind til workshops eller samarbejder over længere perioder med start ups om innovative projekter. I EDISON kan de sidde for sig selv – og samtidig være tæt på hele GroupM, så vi får et campusagtigt miljø,” siger Jonas Hemmingsen.

 

EDISON blev lanceret i sensommeren og er godt på vej mod at få fyldt alle 19.000 kvadratmeter.

 

”Efterhånden har vi udlejet 85 procent. I oktober indgik vi aftaler med Maersk Tankers og it-firmaet Trifork eHealth samt Tricom, og lige inden årsskiftet blev der indgået en aftale med Flyhjælp. Vi har omkring 3.000 kvadratmeter tilbage fordelt på fire lejemål fra 500-1.300 kvadratmeter og taler med flere interesserede,” siger Jesper Norgart, partner i mæglerfirmaet Lintrup & Norgart A/S.

 

Generelt lægger virksomhederne ifølge Jesper Norgart vægt dels på de unikke omgivelser i den gamle fabriksbygning, dels på beliggenheden få kilometer fra Rådhuspladsen og Københavns Lufthavn og med få minutter til metroen, og dels på en bred vifte af fælles faciliteter. Viften omfatter blandt andet mødecenter, barista-bar og personalerestaurant med tilhørende kæmpe tagterrasse.

 

”Vi fik trykt en 42 siders bog om EDISON med visualiseringer, indretningstegninger og beskrivelser af ejendommen. Den sendte vi til en særlig udvalgt gruppe af potentielle virksomheder, som vi rigtigt gerne ville have som lejere. På den måde kom vi i kontakt med GroupM, som står for en af de største kontorudlejninger i København i 2018,” siger Jesper Norgart.

 

EDISON ejes af Topdanmark Ejendom, som glæder sig over den store interesse for bygningen.

 

”I starten af 2018 stod vi med en tom bygning, fordi to store lejere var rykket ud. Lintrup & Norgart anbefalede, at vi omdannede ejendommen til et flerbrugerhus med vægt på innovation, et råt industrilook og topmoderne fællesfaciliteter. Selv om kontormarkedet i hovedstaden fortsat har højere tomgang end før finanskrisen, så er udlejningen gået godt – og interessen for EDISON har været større, end vi havde turdet håbe på. Vi er glade for samarbejdet med Lintrup & Norgart, som har været meget engageret og ambitiøs i indsatsen for at få lejere til EDISON,” siger adm. direktør Flemming Engelhardt.